Choklad är gott att äta till det mesta. Det är en sötsak som går bra att äta precis som den är eller kombinera ihop med bakverk i det närmaste oändliga kombinationer. Vi ska i denna artikel titta närmare på vilka slags bakverk som går att göra med choklad och delar med oss av några smarriga och lätta recept!
Idag finns det möjlighet att beställa chokladtårtor och bakverk till bröllopet, kalaset eller varför inte bara överraska någon du håller kär? Via internet kan man exempelvis beställa supergoda tårtor på dintarta.se och det går även i de flesta fall att beställa via lokala konditorier runtom i Sverige. Att beställa chokladkaka online behöver inte vara dyrt, men för finsmakarna är utbudet stort!
När man gör bakelser med choklad finns det nästan inga gränser för vad man kan göra! Det finns bland annat tårtor, hårda kakor, mjuka kakor, småkakor, glutenfria kakor och ”No bake”-kakor som alla kan bakas med choklad eller kakao. Ett grundrecept är alltid bra att använda som start och sedan använda andra ingredienser för att skapa sin egen knorr på bakverket.
Ingredienser:
Värm ugnen till 175 grader. Smörja och bröa hålformen (1½ liter). Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en egen skål. Smält allt smör. Vispa lätt ihop äggen och blanda i mjölken. Häll i och rör äggblandningen ner i mjöl-blandningen. Blanda ihop med smält smör och sist blanda ner det kokheta vattnet. Häll ner smeten i kakformen och grädda smeten i ugnen i ungefär 40 minuter.
Ingredienser:
Värm upp grädden i kastrull. Direkt när det kokar upp tar du bort kastrullen från plattan.
Häll ner chokladen och låt den smälta. Rör hela tiden om försiktigt tills att du får en blank och jämn smet. Låt sedan chokladkrämen svalna. Du kan breda ut chokladsmeten direkt på bakverket eller använda som mellankräm. Ställer du in den i kylen kommer den få en fastare och tjockare konsistens.
Med följande recept kan du baka en hälsosammare chokladkaka utan ugn:
Ingredienser:
Garnering:
Mixa samtliga ingredienser i matberedare tills att det blir en fast massa. Placera smörpapper i en form med lock om ca 18 x 18 centimeter. Strö hackade hasselnötter samt chokladknapparna över smörpappret. Fördela sedan chokladmassan över chokladknapparna och hasselnötterna. Placera lådan i ditt kylskåp mellan en till två timmar. Ta sedan ut chokladkakan och låt mjukna lite grann. Vänd sedan upp och ned på den och skär upp den i bitar. Förvara kakan svalt.