Många har sedan tidigare vetat om att choklad är nyttigt, men nu har forskarna som har gjort olika studier slagit fast att det finns ytterligare skäl till att vi ska äta choklad. Vilket gör att vi kan med gott samvete njuta av denna böna. Enligt en nyligen gjord studie är det helt okej och riktigt bra att äta och njuta av choklad varje dag!
Det går att köpa olika typer av choklad i butiker eller på nätet. Det är bara att söka i en sökmotor, precis som när vi ska söka efter trevliga aktiviteter så som bowling runt om i landet eller annat kul. Svårare än så är det faktiskt inte att kunna hitta sin favorit bland choklad!
Det finns alltså fler hälsofördelar med att äta choklad i olika varianter, så det är bara att se till att njuta och må bra!
Äter man cirka 100 gram choklad varje dag, finns det möjligheten att risken för att råka ut för en stroke eller hjärtinfarkt minskas och då med hela 11 %. I jämförelse med de som inte alls äter choklad över huvud taget. Det beror på ämnet flavonoider som är en antioxidant finns i choklad och suger upp de ämnena som är skadliga. Vilket i sin tur förhindrar vissa sjukdomar.
I choklad finns också magnesium som är mycket viktig för hjärnans hälsa. Håller man sig till att 1 – 2 bitar choklad varje dag, gör koffeinet i chokladen att man får en bättre koncentration och blir mer vaken.
Antioxidanten fenol finns också i choklad och de ger ett ökat och bättre immunförsvar. Dessutom finns det epikatekin i godsaken, som ser till att man slipper förkylning och hosta.
Det låter inte klokt och är svårt att förstå, men faktum är att choklad är ypperligt för tänderna. Enligt några amerikanska forskare som har kommit på att teobromin är mer effektfullt än fluor. Teobromin finns i kakao och skyddar tänder mot att bli eroderade av syror. Vilket gör att karies kommer att förebyggs.
Det tillhör inte ovanligheterna att kakao- och chokladbaserade produkter används i produkter för skönhet. För chokladen har en vårdande effekt, tack vare antioxidanterna och ser till att skador på hud minskas, som exempelvis vid för mycket sol, alkohol och föroreningar. Chokladen används också i olika spa-behandlingar och så vidare.
Gör man en hårinpackning med choklad gör det att håret kan bli glansigt. Annars går det alltid ta lite kakaopulver och blanda in det i sitt favoritbalsam. För att göra håret ännu vackrare kan man äta choklad, vilket också ökar kroppens blodcirkulation, då även i hårbottnen och i sin tur ger ett tjockare hår.
Dessa var bara ett fåtal av de positiva hälsoaspekter som choklad har för kroppen. Naturligtvis ska inte mängden choklad överdrivas, men i lagom mängd är det bara till att njuta av chokladbönan!