Det kan vara lite intressant att veta hur man egentligen gör choklad så här ska du få en kortfattad genomgång. Den större delen av kakaobönorna skördas för hand mellan november-januari eller maj-juli. Sedan fermenterar man frukten så att den ska bli porös. När bönan då jäser så utvecklas aromen och alkohol bildas i form av socker som tar bort den största delen av bitterheten.
När denna process är klar så torkar man bönorna och tar samtidigt bort skadeinsekter osv som kan förstöra smaken.
Efter torkningen så rostar man bönorna i ca 100 grader i 30 minuter för att ge ännu bättre smak. Sedan är det dags att mala ned bönorna för att göra kakaomassa av dem. Eftersom bönorna innehåller till mer än hälften fett, så blir massan trögflytande. Detta fett pressas sedan ur så att endast ca 25 % kvarstår. Det är så man pressar en chokladkaka som senare ska bli kakaopulver. Det, i sin tur krossas och finmals flera gånger och siktas ordentligt innan man förpackar det på påsar. Kakaopulvret innehåller alltså både kakaosmör och aromen samt den bruna färgen, vilket är basen för att tillverka den slutliga chokladkakan.